Contact
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
info@lear.team
06-24277780
Back

Solidariteit leidt tot minder ziekte

Ik werd hierdoor getriggerd toen ik hierover met een vriendin sprak. Zij is manager van een team mensen en we hadden het over het thuiswerken en de impact die dit heeft op eenieder. Ze vertelde over haar ervaringen met collega’s, al haar conference calls en de vele telefoontjes die ze had. Maar bij een onderwerp opende ze wel mijn ogen: het leed wat thuis werken heet (met jonge schoolgaande kinderen die thuisonderwijs krijgen). Onze kleine is nog te klein om naar school te gaan, maar om eerlijk te zijn: ik vind soms het thuiswerken met een klein kind al pittig. Laat staan als je dan ook nog thuis onderwijs moet geven…

Hoe ga jij daarmee om als werkgever?

Daar ben ik wel erg benieuwd naar! Vooral omdat ik door het gesprek inzag hoeveel er wordt verwacht van thuiswerkende en onderwijsgevende ouders. Vergis je niet hoeveel druk er op deze medewerkers ligt: deadlines die gehaald moeten worden en mentale druk die meespeelt (het willen voldoen aan je verplichtingen als collega, naar je werkgever, maar ook naar je gezin).

Dit kan nooit goed gaan!

Maar wacht eens even, en ik dan…

Zal jij nu als ondernemer denken als je het bovenstaande leest. De druk die op mijn schouders rusten: hoe moet ik in vredesnaam mijn hoofd boven water houden, alle rekeningen en salarissen op tijd kunnen betalen, het continue moeten schakelen tussen wat allemaal wel kan en mag en wat niet. En dan ook nog alle zaken waar je thuis mee geconfronteerd wordt. En in deze situatie moeten we ook niet de mensen zonder kinderen vergeten, want ook zij hebben hun eigen zaken waar ze tegen aan lopen.

Inleving

Dat is een van de zaken die de huidige situatie vraagt, van iedereen! Van jou als werkgever dat je je ook kan verplaatsen in de medewerkers en de situatie waarmee ze thuis worden geconfronteerd. Dat je soms wel je ogen even moet dichtknijpen m.b.t. de productiviteit van diegene die thuis moeten werken.

Ook andersom, de medewerkers die ook met jou als werkgever/ondernemer rekening kan houden met alles waar jij mee te maken hebt. Want echt, dat is niet niks!

In mijn ogen is er maar een ding wat echt helpt: bespreek waar je mee zit (zowel jij als ondernemer zou dit moeten doen, als ook de medewerker). En luister naar elkaar, zodat je kan gaan inleven. Want als we dat onvoldoende doen in de huidige situatie dan is het een kwestie van tijd dat mensen met bosjes gaan omvallen en ziek thuis komen te zitten…

 

Jan-paul
Jan-paul
https://lear.team

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy