Contact
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
info@lear.team
06-24277780
Back

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel…”

 Dit is ooit gezegd door een bekende Nederlandse voetballegende (het is alleen niet duidelijk wie dat nu echt heeft verzonnen: Johan Cruijff of Willem van Hanegem).

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”, is een uitspraak dat betrekking kan hebben op het hele gedoe omtrent Corona. We kunnen als ondernemers genoeg negatieve punten bedenken welke ons wakker houden de afgelopen periode. Alleen de voordelen in deze situatie moeten ook te vinden zijn? Althans, als we de voetballegende moeten geloven… Ik moet eerlijk bekennen, ik vond het lastig om een paar punten te bedenken. Weet jij een voordeel?

Positief punt #1

Minder gedoe tussen medewerkers! Dit was het eerste punt dat naar voren kwam toen ik met collega’s ging sparren. Ondanks dat veel mensen momenteel op hun tandvlees lopen, geven zij wel aan dat er minder gedoe is in het team. Hoe zou dit kunnen?

Het antwoord is simpel: we zitten minder op elkaars lip. Zo worden bijvoorbeeld irritante gedragingen van die ene collega waar je minder goed mee kan opschieten minder zichtbaar. Als je hem/haar moet spreken, kan dat nu snel en makkelijk worden afgehandeld via de telefoon of een videocall. De vraag hierbij is natuurlijk: zijn er geen conflicten of komen ze niet tot uiting?

Hou de vinger aan de pols

Niet dat je continu op zoek moet gaan naar gedoe, helemaal niet zelfs. Alleen zorg wel dat je voelsprieten aan staan. Doordat je elkaar minder ziet en hierdoor minder gedoe is (lijkt te zijn), kan ik mij voorstellen dat dit als een voordeel wordt gezien. Waak ik hier alleen wel voor het buitensluiten van mensen. Dit gebeurt namelijk een stuk makkelijker als je elkaar niet meer ziet. Het is daardoor van belang dat je zicht hebt op het contact dat werknemers met elkaar hebben. Heb jij hier zicht op?

Jan-paul
Jan-paul
https://lear.team

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy