Contact
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
info@lear.team
06-24277780
Back

Hoeveel moet je op het werk van je medewerkers zitten?

En dan bedoel ik, om je medewerkers te controleren en alles te bepalen? Dus hoe laat ze starten met werken, of hoe laat ze stoppen. Wanneer ze pauze nemen of op vakantie gaan. Of ze achter hun bureau zitten op kantoor of juist thuis werken (of misschien wel ergens op een eilandje op het strand in de zon). Moet je dat willen bepalen? Wat vind jij? Hoe ga jij daarmee om? Ik ben benieuwd….

Ik denk zelf helemaal niet!

In de kern denk ik echt dat je (bijna) ieder mens kan vertrouwen. In mijn beleving is niemand als baby op de wereld gekomen om fout/verkeerd te doen. Maar hoe komt het toch dat er toch mensen zijn die slechte dingen doen? Vooral door wat mensen hebben meegemaakt! In mijn ogen zal je, wanneer je vertrouwen geeft, (uiteindelijk) vertrouwen krijgen.

Ook is het zo dat je je medewerkers niet voor niets hebt aangenomen. Je hebt dat gedaan omdat te het vertrouwen hebt dat ze de juiste persoon zijn voor de werkzaamheden en ze passen binnen de cultuur van jouw bedrijf. Toch?!

Het gaat om vertrouwen

Onze medewerkers krijgen alle vertrouwen, maar ook ruimte om zich te ontwikkelen. Ja, we hebben ze aangenomen omdat we in ze geloven. Geloven in wat ze kunnen, maar ook in hun mens zijn. We doen dat onder andere als volgt:

  • Ze krijgen de verantwoordelijkheid om bepaalde werkzaamheden uit te voeren en spreken ze aan op hun eigen verantwoording
  • We gaan in overleg met ze welke werkzaamheden er uit gevoerd moeten worden en kijken vooral samen naar hoe deze zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Maar hierin is niet leidend hoe we het altijd gedaan hebben, maar vooral samen kijken hoe kunnen we dat nog beter doen.
  • We staan altijd achter hun. Fouten maken we allemaal, maar bijna nooit expres. Dus als er iets fout gaat, we got your back. We gaan samen kijken hoe op te lossen.
  • Ieder persoon wordt geaccepteerd: groot – klein, dik – dun, hoog/laag opgeleid, etc. Het maakt niet uit, ieder is mens en daardoor gelijk.

Vanuit bovenstaande punten ontstaat er wat moois in een team. Een gevoel van gelijkwaardigheid, acceptatie en onvoorwaardelijk vertrouwen en zal een ieder zich niet 100, maar 1000% inzetten. Althans zo ervaren wij dat.

 

Jan-paul
Jan-paul
https://lear.team

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy